Fredag!

Blev ett besök på rebuy idag och hittade en lampa med fransar som jag sökt efter på marketplace. Har en sedan tidigare så passar bra in i vardagsrummet. Tar alltid lång tid när jag väl kommit dit för så många bås med saker och vill ju inte missa något! 

Kvällen för mig blir hemma och samlar krafter för att fortsätta med väggen i vardagsrummet. Satte upp den igår kväll och hann måla den ett varv och tanken var att fortsätta. 

Oliver är ute på festligheter så kvällen blir lugn här hemma. Får hoppas att Umeå har lugnat ned sig från sommarens Uganda festival så ungdomarna inte ska behöva kraftmäta sig med varandra och byta identitet och roller som varit vardag i Umeå de senaste åren. Tror det började 2018, sommaren däri kring och ett evigt prat om Tim Bergling och pengar där ungdomarna ska uppleva samma saker som sina föräldrar eller den de skulle spela. Rollspelen pågår än Idag och har blivit vardag men när företagarna tjänar pengar på andras bekostnad av familjeliv och den rådande kriminaliteten förstör mer och mer i det familjära livet blir man rädd, orolig och rent ut sagt förbannad. Ja, jag tillhör den gamla skaran av mamma som rynkar på näsan och höjer ögonbrynen när människor bär urin i sina kroppar och kallas för urinbärare, samma sak när internet spelas för att langa droger i kroppen. Flyter bajset upp kommer vi på besök, jaha! Va trevligt! Har ni förväxlat mig med grannen? Jo, jag hörde om en leverans för två veckor sedan men att ni förväntar er att jag Helen Larsson ska skita ut paketet!!!! 
Nädu, jag har kämpat emot droger i 12 år som nära anhörig! Skulle aldrig tillåta något sådant innanför min dörr. 
I Uganda spelen kan ju allting hända har jag förstått och att låna andras röster är ju också väldigt lätt så här 2020 men vad hände med det vardagliga livet utan urinbärare och droglangning i analen på ungdomarna där de förväntas bli utsatt för sexuellt utnyttjande och langning med förnedrande behandling till följ? 
Jag längtar till vardagen med jobb och skola. Med helger som kan fyllas med trevliga möten i shopping miljöer eller dans,pubkvällar eller bara mys hemma i soffan. 
Jag bara måste ha fel grannar som lyckas få ta del av kriminella handlingar och information som jag inte vill ta i eller veta om. 
En del information mår man så dåligt över så samtal har bokats in på psykiatrin då jag som mamma, kvinna, förälder inte bara kan skaka av mig allting! 
Förlorade pengar som aldrig betalas tillbaka och ungar som dras in i den undre världen och många föräldrar fattar ingenting! 

Hoppas kvällen och helgen blir lugn då joursamtal börjar närma sig med stormsteg i den takt som grannar verkar hålla igång. 
Har varit ett lugnt område. 

Lugn och harmoni 💕


helenlarssons.blogg.se

Bloggar om allt mellan himmel och jord, nyss fyllda 50 år och med stolthet blivit farmor under år 2022. två härliga pojkar som nu är vuxna.

RSS 2.0